Paradigm

« | »

Fotboll viktigare än slavhandel

paradigm | 04 April, 2006 15:27

Borgströms aktier står rätt lågt just nu: det är inte hans sak att uppmana till VM-bojkott, det skulle inte ha någon effekt, vi skulle bara verka löjliga, är väl kontentan av kritiken. Istället ska vi vara närvarande, tala vänligt men bestämt, eller bara titta på fotboll.

Om Sverige uteblev så skulle det i alla fall noteras av de andra länderna - vi är ju trots allt en hyfsad fotbollsnation. Hur stor effekten skulle bli är omöjligt att säga om man inte provar.

Att Borgström gör det här utspelet är bra, men det är samtidigt ett tecken på det politiska systemets förfall. Ingen politiker skulle våga snuva väljarna på ett VM i fotboll. Och alltför många väljare anser att bröd och skådespel är viktigare än att försöka stoppa slavhandeln.

För övrigt: Är det inte dags att drabbas av åtminstone en smula moralpanik? Slavhandel är inte en fråga om sociala problem eller livsstilsval. Det är barbari på talibannivå.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18