Paradigm

« | »

Hedvall tvår sina händer

paradigm | 06 April, 2006 15:39

Barbro Hedvall tar i dagens DN upp frågan om att alltfler unga tjejer skadar sig själva. Ansvaret för det här fenomenet fördelar hon lite varstans och på väldigt lösa grunder. "De hinder och krav som förr sattes upp av föräldrar, lärare, blivande makar, dem står medier och kamrater för idag", skriver hon. Att media med sina bilder skapar samhället är en lika vrickad som populär idé. Den reklambyrå som har en egen agenda lär gå i konkurs i blixtfart. Och att skylla på barnen det är väl bara någon sorts desperation. "Men allra tyngst", fortsätter Hedvall, "faller ansvaret på de politiker och experter som svarar för organisation och prioritering av vården." Så det är en vårdfråga alltså?

Nej, tyngst faller ansvaret på liberaler som Hedvall själv. I ett individ- och tävlingsinriktat samhälle drivet av kommersiella krafter bedöms man efter marknadsvärdet. Det spelar ingen roll vad föräldrar eller lärare säger, sånt blir bara till skitsnack som man måste lära sig att genomskåda. För den tjej som inte redan badar i pengar eller har en kometkarriär på gång återstår det värde som hon kan se, eller inte se, i spegeln.


kommentarer

Comment Icon

atte | 19/10/2007, 13:02

no more suicide solutions...vi får sätta stopp för DET.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18