Paradigm

« | »

Assimilering - den enda vägen

paradigm | 11 April, 2006 15:47

I gårdagens DN finns en artikel om Föreningen för rättvis bild av Ronna, som bildats med anledning av den senaste tidens händelser där. "Mycket viktigt är att göra något åt segregationen här i Ronna. Vi vill att invandrare och svenskar ska komma nära varandra" säger Nihan Seyan, föreningens ordförande.

Men vill man det egentligen? De som inte gillar att bo segregerat kan ju flytta ut. Jag tror att de som bor i Ronna och liknande områden gör det just därför att de vill bevara sin särart. Och det är omöjligt utan segregering. Om grannarna är svenska så blir barnen försvenskade; döttrarna blir "slarviga". Alltså isolerar man sig.

I det långa loppet är den strategin dömd att misslyckas. Det omgivande samhället finns där hela tiden och nöter med tiden ner det mest hårdnackade motstånd. Assimileringen är oundviklig. Den är en mardröm som många invandrare delar med Sverigedemokraterna.

Men det mest tragiska är hur politikerna med sin idé om integration håller liv i tanken att det går att fungera i det svenska samhället och samtidigt behålla sina egna sedvänjor. På så sätt går den ofta plågsamma assimileringen långsammare och blir ännu plågsammare än den behövt vara.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18