Paradigm

« | »

Geriokrati och gatans parlament

paradigm | 24 April, 2006 14:55

Vänligt men bestämt höjs nu alltfler röster för att de unga ska lära sig att vända hamburgare för minimilön som i det stora föregångslandet i väst. Senast i raden är regeringens utredare Lil Ljungren Lönnberg som föreslår ett års sänkt lön som ett sätt att få in de unga på arbetsmarknaden.

Lönnberg är noga med att formulera sitt förslag som ett stöd åt en utsatt grupp. Men sanningen är att ingen grupp i samhället som har något att säga till om på valdagen skulle tolerera "hjälp" av det här slaget. Om företagen inte har råd idag så har de det knappast efter ett års lönesubvention. Om nu ekonomin går så bra borde man väl skapa jobb inom den offentliga sektorn istället. Men kanske är det så att den går bra just därför att vissa grupper margninaliseras på det här sättet.

Man kan beklaga det Osynliga Partiet hur mycket man vill men det har man just inget för. I takt med att befolkningen blir allt äldre så övergår demokratin i en geriokrati som utestänger många unga från den parlamentariska processen. Att de då blir utomparlamentariska är bara en fråga om orsak och verkan.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18