Paradigm

« | »

Jens Orback - en frågvis minister

paradigm | 31 Maj, 2006 16:00

I måndagens DN presenteras en undersökning på uppdrag av Svenskt Näringsliv som visar att intresset för kvotering till bolagsstyrelser är svagt. De tillfrågade fick välja tre frågor av tio som de tyckte var särskilt viktiga. Och i sammanräkningen kom alltså könskvotering sist. I mitt tycke ett rätt juste sätt att mäta på. Men icke.

Jämställdhetsminister Jens Orback menar att frågorna är fel ställda - vilket redan det är konstigt eftersom man inte ställde en fråga utan bad folk att göra ett val. "Jag skulle istället vilja fråga om någon är nöjd med att nästan inga kvinnor finns representerade i bolagsstyrelser", säger Orback. Jag kan tänka mig det. För med den frågan som mått skulle han kunna få det till att säkert 90 procent av befolkningen är för kvotering. Utan att ens nämna själva kvoteringen.

Inspirerad av Orback har jag bestämt mig för att beställa en egen undersökning för att mäta opinionen i några viktiga frågor. Således tänker jag mäta intresset för en lag mot sömn med frågan: "Anser du att sysslolöshet är bra för samhällsutvecklingen?" Med frågan: "Anser du att offentlig nakenhet bör förbjudas" tänker jag lobba för att hundar ska ha byxor på sig, och med "Tycker du att man bör äta på ett sådant sätt att man riskerar att sätta maten i halsen och kvävas?" kommer jag definitivt få gehör för en lag om att man ska äta skorpor på tvären.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18