Paradigm

« | »

Malin Siwes förhöjda livskänsla

paradigm | 01 Juli, 2006 15:36

Under rubriken "Förbjud allt, för säkerhets skull", raljerar Malin Siwe över de som vill att det ska vara förbjudet att köra bil och tala i mobiltelefon samtidigt. I så fall bör allt snack i bilen bannlysas, liksom trötta förare, barn som passagerare och så vidare. "Den som alltid sätter försiktighetsprincipen främst förkväver det liv han vill rädda", sammanfattar hon.

Jag skulle förstå det här resonemanget bättre om Siwe tog upp frågor som legaliseringen av polygami eller knark. Något som skulle ha en stark påverkan på ens livssituation. Jag skulle inte hålla med, men jag skulle åtminstone förstå poängen. Men de flesta liberaler skyr sådana frågor för att istället kämpa för rätten att få prata i telefon vid olämpliga tillfällen eller att cykla utan hjälm. Vem bryr sig? Det handlar inte om en frihetslängtan; det är bara ett infantilt trots, eller möjligen en fullständig idétorka.

Som jag ser det måste man alltid väga frihetens fördelar mot nackdelarna. Att säga att det är så mycket som är farligt så då kan vi ignorera det här också är dålig logik. Jag vill minnas att livet var rätt okej innan det fanns några mobiler överhuvudtaget. Och varje dödsoffer lämnar ett antal anhöriga efter sig som bär på sorgen så länge de själva lever. Vilken fördel kan mobilanvändandet innebära som uppväger detta? Uppgår Siwe i något slags nirvana-liknande tillstånd när hon talar i telefon?


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18