Paradigm

« | »

Bill Gates - människans bästa vän

paradigm | 31 Juli, 2006 17:17

I gårdagens DN refereras en undersökning om vilka yrken som anses prestigefyllda i USA. Lustigt nog visar det sig att i världens mest tävlingsinriktade och penningfixerade land så har direktörer, börs- och fastighetsmäklare lägst anseende. Istället toppas listan av yrken där man hjälper andra - brandman, läkare, sjuksköterska med mera.

Kanske är det därför Bill Gates nu vräker ut pengar på olika välgörande ändamål - för att inte bli ihågkommen som den störste skitstöveln. Liberala journalister gör sitt bästa för att heja på honom förstås. Men utan att säga något om att det politiska system som gjort Gates rik också i hög grad bidragit till de problem som han försöker lösa.

Kanske håller amerikanerna på att tröttna på armbåga sig fram. Kanske är de på väg att inse att livet är till för att levas; att det inte är en tävling som ska vinnas. I så fall ligger Gates illa till.


kommentarer

Comment Icon Billy Grindar

Monica | 31/07/2006, 19:11

Njä, men han är väl långt ifrån värst? Han försöker ju i alla fall. Visserligen är han väl rikast, men han ger väl mest också? Skit samma om det är för att döva samvetet om det gör nytta.

Comment Icon

Paradigm | 01/08/2006, 12:54

Han är inte värst, men när direktörerna tappar i anseende så riskerar han att bli ihågkommen som den främste av de värsta. Vilket naturligtvis är oförtjänt.

Problemet är att han själv är en del av de problem som ha försöker lösa. Den fria rörlighet av varor tjänster och människor som är en förutsättning för Microsofts framgångar är samtidigt ett viktigt skäl till att HIV-epidemin inte stannade i en region i Afrika utan spreds världen över.

Comment Icon picnic

petra | 02/08/2006, 17:01

blogg-picnic?
läs min blogg!!!

Comment Icon

Paradigm | 03/08/2006, 15:11

Bra initiativ, men jag är tyvärr lite osällskaplig. Fast det där varierar med humöret så jag kanske hakar på en annan gång.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18