Paradigm

« | »

Dags att sluta betala TV-licensen?

paradigm | 04 Augusti, 2006 14:54

I gårdagens SvD finns en artikel som handlar om SVT:s svårigheter att locka till sig de unga tittarna. Författarna konstaterar att de unga (15-24 år) tittar mindre på program som riktar sig speciellt till dem, som till exempel Raggadish, än på Faktum och Josefsson.

Men intressantare är att inget av de ovan nämnda programmen komer i närheten av amerikanska dramaserier som Desperate Housewives eller OC. På frågan varför SVT inte satsar på sådana serier istället svarar planeringschef Thomas Nilsson att deras mål är "att erbjuda ett utbud med bredd och djup". Ett fint svar. Men faktum är att Faktum är minst lika ytligt som vilken teveserie som helst. Och Josefsson är definitivt mer show än analys. (Hur djuplodande Raggadish är har jag inte koll på.) Dessutom lockar de amerikanska dramaserier som man ändå (trots sitt uppdrag) köper in inte de unga tittarna.

Det är svårt att förstå hur man kan misslyckas så fullständigt med en sådan monsterbudget. Pengar som vi kommer att få en massa käcka, låtsas-provocerande, politiskt korrekta (vänsterliberala) ungdomsprogram för i höst. Som ingen kommer att titta på. Hurra.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18