Paradigm

« | »

Motdemonstranter

paradigm | 23 Augusti, 2006 15:37

Döda de rika! skanderade en liten grupp motdemonstranter vid gårdagens manifestation mot fastighetsskatten. En rätt självdestruktiv hållning kan man tycka med tanke på att den lilla skara människor som fortfarande räknar sig som vänster i hög grad är just rika. För vänstern är motdemonstrationen ett desperat sätt att få uppmärksamhet. Man har inga egna åsikter (inga som någon tar på allvar i alla fall) utan nöjer sig med att vara emot andras.

Man kan tycka vad man vill om att välbärgade villaägare går ut på gator och torg för att försöka bli ännu mer välbärgade. Grejen med med yttrandefrihet är att alla ska få föra fram sin åsikt. Motdemonstrationen är mer än något annat en demonstration mot yttrandefriheten. Det är nog ingen slump att de som tills helt nyligen kallade sig kommunister (och nazister) är de flitigaste motdemonstranterna.


kommentarer

Comment Icon Felaktigt

Mikael Altemark | 24/08/2006, 10:48

Ingen skanderade vad jag vet (jag var där) "döda de rika", däremot "de rika, de rika, vi måste bli av med de rika". Inte de heller en särskilt slagkraftig talkör, men definitivt inte en uppmaning till mord.

MVH

Comment Icon

Paradigm | 24/08/2006, 13:51

Okej, jag tog SvD på orden, inte så smart kanske. Men logiken i att göra sig av med sina anhängare är ändå lite lustig.

Comment Icon Konstigt

Björn | 25/08/2006, 18:34

Göra sig av med de rika? Målet är väl att vi alla ska vara rikare, eller?
Annars håller jag med dig, det är nog många gånger så att det politiska engagemanget inte är så mycket att hänga i julgranen (varför man nu ska hänga saker där) Det handlar nog ofta om tillhörighet och lite revolt.

Comment Icon fråga

petra | 26/08/2006, 09:12

hej - förlåt endumen - men jag fattar bara inte hur man kommer åt att läsa dina inlägg? Jag komemr bara på en lista där det står huvudkategori hela tiden - sen ville jag småle åt din kommentar angående "såpaliknande berättelser" i min blogg - du har mer rätt än du anar! jag har verkligen upplevt deta ibland; att livet är en djävla såpa från början till slut!!

Comment Icon

Paradigm | 26/08/2006, 14:42

Petra: Det verkar vara något tekniskt problem för tillfället. Det har hänt förr och går säkert över strax.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18