Paradigm

« | »

Sverigedemokraterna på frammarsch

paradigm | 13 September, 2006 16:38

Sverigedemokraterna får 2.4 procent i dagens Sifomätning. Trots att de får mycket mindre uppmärksamhet än småpartier som FI eller Junilistan. Trots att den uppmärksamhet de får nästan alltid är starkt fördömande. SD verkar inte ta stryk av medias behandling, snarare kanske de är hjälpta av den?

Jag träffade en tjej som arbetat på ett dagis i Alby för ett antal år sedan. Hon berättade att alla svenska tjejer slutat eftersom barnen spottade på dem och kallade dem för horor. Barn i sex-sjuårsåldern. I media filtreras allt sådant bort. Där talar människor som skulle få panik av att bo i Alby sig varma för det mångkulturella samhället. Och om man alls påtalar några problem så handlar det om hur invandrare diskrimineras.

För de som lever bakom den putsade fasaden kan nog medias behandling av deras verklighet bli droppen som får dem att lägga sin röst på SD. Kanske löser det inga problem men man får i alla fall en chans att ge igen. Man får en chans att visa att man faktiskt existerar.

Alla etablerade partier är eniga om att frysa ut SD om de kommer in i riksdagen. Samma logik här. Om vi bara låtsas att det inte finns ett problem och ryter tillräckligt högt mot de som vågar hävda motsatsen så försvinner nog problemet av sig självt. Den här attityden ger SD ett drömläge men det verkar alla inblandade vara för dumma för att fatta.


kommentarer

Comment Icon SD

Joshua_Tree | 13/09/2006, 17:17

Du har alldeles rätt. Att inte låtsas om ett problem får det inte att försvinna, snarare tvärtom. Sverigedemokrater och andra bekämpas bäst med att belysas - det är i mörkret de gror som bäst.

Comment Icon Ja jo.

Frozenswede | 27/09/2006, 09:32

Ledsen för sen kommentar, jag är själv utlänning, i ett annat land.
Som JT också skriver, demokrati innebär väl öppen diskussion och den mörkningen som politiker och media gjort hör snarare hemma i, eh, mindre demokratiska stater. Iofs kan jag förstå att vissa politiker vill ta ett kosmetiskt avstånd från SD eftersom det är ett finfint fribrev för deras egen allt mer neokonservativa hållning.

I vilket fall tycker jag att din referens till dagis i Alby suger. Det är ju just segregerade samhällen, i motsats till mångkulturella, som orsakar sådana missförhållanden.

Comment Icon

Paradigm | 27/09/2006, 13:31

Jag är inte så säker på att mångkulturalism står i motstats till segregation. Det finns ju omfattande forskning som visar att folk gör som grannarna. Vill man behålla sin särart så måste man därför segregera sig. Och däri ligger problemet.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18