Paradigm

« | »

Imorgon står det mellan Six feet under och Vita huset

paradigm | 16 September, 2006 14:00

Årets valkampanj har handlat väldigt lite om politik, eftersom en diskussion om de närmast obetydliga skillnaderna partierna emellan skulle minska ett redan svalt intresse hos väljarna och, än värre, riskera att bli ett reductio in absurdum för hela det politiska systemet. Och det vill ingen av dem som har politiken som levebröd - varken folkvalda, journalister, konsulter eller någon annan som positionerat sig vid köttgrytorna. Här som överallt annars lever man i den populära vanföreställningen att det går att fortsätta som förr.

Istället fokuserar medierna alltmer på personerna i hopp om att detta ska liva upp tillställningen. I gårdagens SvD ägnar man exempelvis två sidor åt partiledarnas "poppighet". Som väntat visar sig det att de gillar sådant som deras väljare kan tänkas gilla. Vänstern äter på Söders etno-chicka restauranger och tittar på Six feet under. Högern gillar Carl Larsson, Peter Dahl och tittar på Vita Huset.

Den enda som vågar sticka ut hakan lite är Göran Hägglund som nämner Salvador Dali som sin favoritkonstnär - en man vars tavlor nog rätt många av kristdemokraternas väljare uppfattar som groteska och obscena, misstänker jag. Kanske borde jag rösta på KD bara därför. Fast det är nog bara en slug machiavellisk fint som jag går på i så fall. Nej, ska man rösta ytligt och inte bli lurad är nog miljöpartiet det givna valet. Maria Wetterstrand är ju utan konkurrens den snyggaste kandidaten.


kommentarer

Comment Icon Maria...

Monica | 17/09/2006, 16:45

Jag undrar om inte Maria är den mest intelligenta också faktiskt... Synd att hon inte representerar ett annat parti.

Comment Icon

Paradigm | 17/09/2006, 16:53

Synd att de inte alla gör det : )

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18