Paradigm

« | »

Svartskalle-gate

paradigm | 28 September, 2006 14:40

Sjödin-affären verkar bli en utdragen historia. Kanske skulle man haft användning för polygraftester då ord står mot ord. De är ju inte hundraprocentigt tillförlitliga men de är i alla fall objektiva. Hur man bedömer SSU-ordföranden Anna Sjödins och dörrvakten/läkaren Babak Jameis trovärdighet beror nog rätt mycket på vilken bakgrund och politisk inriktning man själv har.

Men om nu Sjödin kallat Jamei för svartskalle, hur allvarligt är det egentligen? Hon är full och irriterad på en dörrvakt och häver ur sig en massa glåpord. Rätt otrevligt, men knappast särskilt anmärkningsvärt.

Värre i så fall är om hon använt våld eller försökt uttnyttja sin maktställning. Men de frågorna hamnar i bakgrunden, allt verkar handla om ordet "svartskalle". Extra märkligt blir det om man betänker att sådana föromlämpningar mot svenskar aldrig uppmärksammas. Hur många personer av invandrarbakgrund har fällts för hets mot folkgrupp riktad mot etniska svenskar? Jag har aldrig hört talas som det. Är det ett brott som aldrig begåtts? Knappast.

Nej, jag menar inte att man ska ta förolämpningar mot svenskar på större allvar. Ta istället alla förolämpningar på lite mindre allvar, och ägna mer kraft åt att bekämpa grövre brott som våld och maktmissbruk.

Bloggtoppen.se

kommentarer

Comment Icon

Jari | 28/09/2006, 15:27

Med tanke på att många inte har något större förtroende för vad dörrvakter säger (förutom rättsväsendet vilket dom vet om) så skulle ett polygraftest vara kul att få se :-)

Alla vet ju att många dörrvakter ljuger och många av dom står ju i dörren för att få utöva makt och bruka våld så det skulle behövas göras något åt problemet, t.ex skulle det vara intressant att se slumpmässiga drogtester gjorda regelbundet på dom.

Nu är ju inte alla dörrvakter dåliga dörrvakter men dom som är det förstör ju hela branschen.

Comment Icon Mysko...

Monica | 28/09/2006, 18:19

... att ingen tog upp sin mobil och filmade eländet...

Annars håller jag med.

Comment Icon

Paradigm | 28/09/2006, 20:47

Ja, det är överhuvudtaget en märklig brist av ojäviga vittnen.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18