Paradigm

« | »

Min dåliga smak

paradigm | 10 Oktober, 2006 21:03

Såg på kulturnyheterna, tror jag det var, att någon retat sig på att nya kulturministern Cecilia Stegö Chilòs uttryckt ett ointresse för konstmusik. P2-lyssnare som jag är exponeras jag ibland för den här genren eller vad man ska kallad det. Jag menar det finns musik som jag gillar och som jag ogillar, men konstmusik har jag svårt att överhuvudtaget uppfatta som musik. Det enda som fastnat i minnet av det som kallas konstmusik är Arvo Pärt. Av det enkla skälet att Pärt är det enda som låter som musik. Resten känns mest som något slags ljudbögeri.

Risken är väl att jag helt enkelt är en bracka. Jag blev kallad det av en tjej en gång när jag påpekade att Duchamps berömda flaskhållare bara var en flaskhållare. Jag har svårt för folk som dissar det vackra som banalt och menar att det fula är mer intressant. Män av det slaget brukar aldrig tycka att fula kvinnor är intressanta, så jag misstänker att det mest är åsikter man har för att göra sig intressant med.

Fast nu när det inte finns särskilt mycket status i att vara ett pretto längre så innebär det kanske att man återvänder till att skapa skön konst. För oss brackor. Det vore ju kul.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18