Paradigm

« | »

Risken är att Stegö Chilos dåliga rykte blir SVT:s goda

paradigm | 12 Oktober, 2006 14:39

Visst bör man betala TV-licensen. Och förmodligen säger det något om en persons karaktär om man som miljonär ändå låter bli att betala.

Men är det inte något märkligt med hur SVT finansieras? Har du en TV så betalar du till oss, oavsett vad du har den till. Är det bara jag som associerar till organiserad brottslighet? Anledningen till att man avgiftsfinaniserar kan väl bara vara att man vill att de som inte tittar inte heller ska behöva betala. Men hur många skulle betala för just SVT:s service? Ingen annan kanal skulle kunna kräva 2000 kronor årligen för det som SVT bjuder på utan att gå i konkurs. Alltså måste man tilltvinga sig pengarna på något sätt.

Betalar man skatt så vet man att man betalar till det allmänna, och därmed till saker man inte själv gillar. Det tror jag att de flesta kan acceptera. Problemet med TV-licensen är att man betalar till det allmänna men det bokförs som något man personligen efterfrågat. Och det går i alla fall mig på nerverna. Speciellt som SVT till stora delar håller samma kvalitet som en gratis-kanal.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18