Paradigm

« | »

Att glasa in eller glasa ut

paradigm | 27 November, 2006 20:39

Så är det dags för ännu en inglasad galleria. Den här gången är det fastighetsbolaget John Mattson som planerar att på detta sätt skapa ett stadsdelscentrum vid Hornstull. Alla inblandade verkar nöjda. Utom en hemlös man som oroar sig för att han kommer att uppfattas som "osanitär".

Jag tror att han har all anledning att vara orolig. För poängen med de här "moderniseringarna" är nog främst att skapa pseudo-offentliga miljöer där välbärgade människor ska kunna handla, äta och så vidare utan att konfronteras med bråkiga, illaluktande eller bara sjaskigt klädda personer.

Men man kan ju undra vart alla icke önskvärda individer tar vägen när man stänger ute dem på det här sättet. Förmodligen flyttar de till andra platser och skapar desto mer problem där istället. Och då bygger man en galleria där... Kanske borde vi bjuda alla hemlösa, missbrukare med mera på en jorden runt-kryssning och passa på att glasa in hela Sverige medan de är borta.

Bloggtoppen.se


kommentarer

Comment Icon

Björn | 28/11/2006, 23:16

Det är ju ett sätt att skapa privata offentliga miljöer.

Comment Icon

Paradigm | 29/11/2006, 13:17

Ja, eller vad det heter. Det finns säkert en speciell term för det - sociotop, kanske?

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18