Paradigm

« | »

PR-katastrofen Pär Nuder

paradigm | 02 December, 2006 14:35

Diskussionen om vem som ska ta över som partiledare för sossarna är i full gång. Avgående Göran Persson föreslår ett dubbelt ledarskap som hos miljöpartiet - ett genomskinligt försök att få fram sin grabb Pär Nuder. Mona Sahlin som avfärdar idéen antyder i Dagens DN att någon annan form av kollektivt ledarskap kan vara intressant, men utan att precisera närmare.

I en kolumn brevid artikeln funderar DN:s Henrik Brors om riskerna med två partiledare - maktkamp, motstridiga uttalande, splittring av partiet. Men det största problemet, som han inte nämner, är att media alltid letar efter personifikationer. Väljer man inte partiledare själva kommer media att göra det istället. Ta bara miljöpartiet där ledaren Maria Wetterstrand knappast är hjälpt av den "inkvoterade" Peter Eriksson.

En annan elefant som ingen vill tala högt om är att en partiledare måste ha en attraktiv personlighet. Persson var med all sannolikhet den sista som kunde buffla sig fram. Han charmades ut av Reinfeldt. Men Nuder? Miljöpartiet kan vid en jämförelse skatta sig lyckliga att Eriksson bara gör ett sömnigt och frånvarande intryck. Nuder med sin beskäftiga, egenkära och rigida personlighet kan, om han får chansen, mycket väl ge Alliansen fyra år till.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18