Paradigm

« | »

Fox lägger ned "The O. C."

paradigm | 12 Januari, 2007 21:05

Efter en längre tids fallande tittarsiffror har Fox bestämt sig för att lägga ned The O. C., en dramaserie om livet på den kaliforniska gräddhyllan Newport Beach. Från att ha haft tio miljoner tittare har man numera "bara" drygt tre, vilket tydligen inte räcker. För mig låter det konstigt. Kan man inte tjäna pengar på en serie som har en procent av befolkningen som tittare? Det vimlar ju av teveserier; de flesta måste ju ha mycket blygsammare tittarsiffror.

Hursomhelst var O. C. i all sin enkelhet en rätt bra serie. Även om den inriktade sig på de unga tittarna så tror jag att man kan gilla den oavsett ålder. Bra dialog och välgjorda, trovärdiga karaktärer samt ett enkelt men snyggt foto gjorde att serien, trots sin ytlighet, höll sig långt över genomsnittet. Och med avsaknaden av skakiga actionsekvenser och specialeffekter kombinerat med den lågmälda musiken var den perfekt att varva ner med.

Så varför svek tittarna? En del menar att det var docksöta Mischa Bartons avhopp som avgjorde, men tittarraset tycks ha börjat redan innan det. Kanske är det som Emma Rosenblum på New York Magazine påstår att serien blev en modegrej så att fansen hoppade av när de märkte hur mainstream den blivit. Vem vet. Synd är det i alla fall.


kommentarer

Comment Icon neeeeeeeeeej

anonym | 26/02/2008, 15:06

nej dom kan inte lägga ner oc kom igen det är ju i allafall 3 miljoner somm tittar det är mycket och så ska mischa barton börja igen det är allt som behövs för att forsätta

Comment Icon

Paradigm | 26/02/2008, 18:01

Sorry, serien är redan nedlagd och det finns inga planer på att återuppta den. Om du inte sett Kyle XY kan jag rekommendera den. Inte riktigt samma sak, men väl på samma kvalitetsnivå.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18