Paradigm

« | »

Ingen riktig storstad

paradigm | 17 Januari, 2007 14:29

Vad är värst med Stockholm? I dagens DN listar man stockholmarnas största irritationsmoment. Som väntat retar sig många på folk som knuffas, spottar, blåser rök i ansiktet på andra eller rastar hunden utan att ta hand om hundbajset. Och trettiofem spänn för en latte är väl i saftigaste laget.

Men värst av allt är tydligen "alla som låtsas att Stockholm är en storstad". Det är alltså värre än att trampa i hundskit. Själv trodde jag att en stor stad och en storstad var samma sak, men tydligen fattas det något. Kanske filmstjärnor, terrorism, monumental arkitektur eller något annan statusmarkör.

Man kan undra för vem det här är ett problem. Är det lantisar som flyttat in, ruinerat sig på boendekostnaderna och är sura över att det inte regnar konfetti från himlen? Eller infödda snobbar som tycker att de inflyttade förstört staden med sin brist på kultivering?

Men den stora frågan är hur man beter sig när man låtsas att Stockholm är en storstad. Insisterar man på att få åka i gula taxibilar eller?


kommentarer

Comment Icon Stockholm!

Adam | 06/08/2007, 13:56

Jag är född och uppvuxen i Kista, Stockholm, eller ja det hör inte till stockholm har jag fått höra.
Fast kanske bara när det är dags för folkräkningen.

Jag tycker inte Stockholm är en storstad. Tycker det är rent patetiskt och inskränkt att påstå nåt annat.

Om man tycker att stureplan, som bara är en vägkorsning där man säljer sprit, är lika glammigt som Hollywood Bouleward så är man en riktig jäkla lantis. För mig är en lantis en person som imponeras och är rent av desperat efter att efterlikna moderna trender och seder, men ändå inte lyckas. Innerstadsfolket i stockholm är en stor bunt lantisar.

Men jag beundrar de samtidigt!
För de måste ha ett enormt bra självförtoende när det gäller att argumentera för att stockholm är en stor metropol.
En annan hade ju klippt bakåtslicket och lagt till med dialekt av den chockande bekräftelsen, av en New York:bo Tex, att stockholm inte är en storstad.
Jag hade valt värmländska det är en mysig dialekt.

Tack

Comment Icon

Paradigm | 12/08/2007, 15:12

Nej, någon riktig metropol kanske det inte är. Men är det skrytet verkligen värre än att trampa i hundskit? Beror kanske på om man har gummistövlar på sig eller inte.

Comment Icon Ja.

Adam | 20/08/2007, 23:56

Hundskit kan man skrapa och tvätta men skrytet försvinner nog inte lika lätt.

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18