Paradigm

« | »

Vrakplundring i Devon

paradigm | 22 Januari, 2007 22:40

I Devon har man tydligen en avspänd inställning till egendomsrätten. I alla fall de bybor och andra i trakten som lockats till det förlista fraktfartyget Napolis vrakgods. Skor, tunnor med vin, blöjor och, mest eftertraktat, motorcyklar av märket BMW, värderade till 12 000 pund, tas nu om hand av människor som knappast kan kallas annat än vrakplundrare.

För även om man har rätt att tillvarata godset så måste man anmäla det till kustbevakningen för att få en hittelön av ägaren. Det lär nog inte de som ses prova ut skor nere på stranden göra. Inte heller det gäng som med hot lyckades avtvinga en man "sin" motorcykel.

Polis och kustbevakning försöker hålla folk borta från området eftersom Napoli var lastat med miljöfarligt avfall, men det verkar inte avskräcka lycksökarna. Dessa strandfynd kan dock bli kostsamma. Den som inte anmäler sig till kustbevakningen kan få böta 2500 pund och tvingas att betala varans dubbla värde till ägaren. Det kan bli 370 000 kronor för att gömma en motorcykel i garaget.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18