Paradigm

« | »

Vem ska krossa patriarkatet?

paradigm | 09 Mars, 2006 14:48

Män måste ändra sig. Det får man hela tiden höra av feminister. Och det kanske är sant - men räcker det? Det krävs väl en minimal intuition för att inse att jämställdhet handlar om en växelverkan mellan kvinnors och mäns beteenden. Det finns till exempel en omfattande forskning om visar att kvinnor väljer män med makt och pengar i högre grad än vad män väljer sådana kvinnor. Även de kvinnor som har hög utbildning och tjänar bra väljer män ur den lilla minoritet som befinner sig ännu högre upp i samhällshierarkin. Mitt, högst subjektiva, intryck är att till och med feminister väljer att på dtta sätt underordna sig. Kanske gör de som Alva Myrdal - visar vägen men går inte själva.

Hursomhelst borde man kunna öka jämställdheten om kvinnor slutade värdera män efter hur mycket de har i plånboken (vilket ju är rätt förnedrande för männen om man tänker efter) och istället valde efter andra kriterier. För män skulle nog inte vara så förtjusta i makt om inte kvinnor var så förtjusta i mäktiga män.


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18