Paradigm

« | »

Dags för lite meritokrati

paradigm | 10 Mars, 2006 14:57

Jonas Hallberg, en av "spanarna" i P1, förfasar sig över att alltfler beslut fattas via omröstningar istället för av kompetenta experter. Han ser det som en skräckvision att Nobelpriset i litteratur skulle avgöras på det sättet, men försäkrar att han inte har något emot allmänna val till Riksdagen.

Fast ärligt talat: Är Dan Brown värre än Elfriede Jelinek? Jag har försökt läsa båda, men Jelinek är helt enkelt oläslig.

Och, om man vänder på det: Är allmänna val, där ingen som helst kompetens krävs, verkligen den bästa lösningen? Borde man inte kunna ställa lite krav på de som ska rösta? Är det inte just kravlösheten som lett till att inga partier driver några idéer längre, utan bara försöker framhäva sina ledares personlighet?

När det sedan kommer någon dansbandscharmör ā la Jörg Haider och slår ut både Mys-Göran och Mys-Fredrik, då är det så dags att försöka övertyga väljarna att se till innehållet och inte till ytan.


kommentarer

Comment Icon Jelinek oläslig?

Aron Ambrosiani | 30/03/2006, 14:35

Jelinek må vara svår att läsa, men mitt tips är att istället se hennes pjäser. De är måhända "svåra", men samtidigt roliga, kvicka, insiktsfulla och helt enkelt bra. Just nu går det att se I Alperna som spelas av Riksteatern. Rekommenderas!

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18