Paradigm

« | »

I lagens, och inte Guds, namn

paradigm | 11 Mars, 2006 16:46

Bör poliser få ha religiös huvudbonad? Absolut inte. Poängen med en uniform är att den tydligt signalerar sin bärares roll eller funktion. Om poliser vill markera sin religionstillhörighet kan de göra det på fritiden. Man patrullerar inte i egenskap av muslim, jude eller kristen.

DNs Hanne Kjöller insinuerar att de som invänder är rasister. Hon menar vidare att hudfärg och kön också syns och kan leda till konflikter - borde isåfall inte alla poliser vara vita män?

Det enkla svaret är att huvudbonad till skillnad från kön och hudfärg inte är något val. När man markerar att man har en viss grupptillhörighet så kommer folk att reagera på det, och alla kommer inte att bli glada. Det är självklart att konfliktsituationerna blir fler av det här.

Dessutom: Är det bara huvudbonader och de stora världsreligionerna vi talar om? Eller ska en Hare Krishna-polis få måla sig i ansiktet?


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/190/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18